Dit moet je meenemen naar je volgende muziekfestival!

Niets zo spannend als je eerste echte muziekfestival meemaken maar zelfs als je op dit vlak al veel ervaring hebt, is het een leuke activiteit. Natuurlijk moet je wel goed voorbereid zijn, als je er het beste uit wilt halen!

Hoe doe je dat nu, en wat mag je echt niet vergeten op je volgende muziekfestival? Lees gauw verder voor handige tips!

3 zaken die je niet mag vergeten op muziekfestivals

1. Je ID-kaart

Je ID kaart - Dit moet je meenemen naar je volgende muziekfestival!

Zelfs als je plezier maakt en misschien wat te veel drinkt, is het belangrijk dat je je kunt identificeren. Of misschien is het dan zelfs nog belangrijker! Zorg er dus altijd voor dat je je ID-kaart bij hebt.

Niet alleen is het zo een stuk gemakkelijker om effectief op het festival binnen te mogen. Ook heb je een extra stapje voor als er iets zou gebeuren, of in het ergste geval, als je met de politie in aanraking komt!

2. Gehoorbescherming

Gehoorbescherming - Dit moet je meenemen naar je volgende muziekfestival!

Hoe leuk het ook mag zijn om vlak bij het podium te staan als je naar je favoriete band of artiest luistert op een festival, je oren zullen er waarschijnlijk minder blij mee zijn. Het volume kan op zo’n festival immers nogal hoog oplopen, dus het is beter om goed voorbereid te zijn.

Gehoorbescherming komt tegenwoordig in verschillende vormen: van gewone stops die je in je oren steekt to speciale headsets en meer, er zijn voldoende mogelijkheden. Kies bescherming waar jij je goed bij voelt en die het nog steeds mogelijk maakt om ten volle van de muziek te genieten!

3. Een powerbank voor je GSM

Een powerbank voor je GSM - Dit moet je meenemen naar je volgende muziekfestival!

Niets vervelender dan een smartphone of GSM die uitvalt als je op een festival bent – zeker als je je vrienden bent kwijtgeraakt in de massa of je ouders je plots bellen. Gelukkig kan je dergelijke problemen al grotendeels vermijden door een powerbank mee te nemen.

Zo’n powerbank is gemakkelijk op te bergen en geeft je uren lang de zekerheid dat je smartphone voldoende batterij heeft. En dat is toch al een zorg minder, waardoor je je écht kunt focussen op de muziek en plezier maken!

Begin nooit onvoorbereid aan een festival!

Begin nooit onvoorbereid aan een festival - Dit moet je meenemen naar je volgende muziekfestival!

Welk festival je dus ook verkiest, van een klein weidefeest tot grote internationale festivals met tienduizenden bezoekers, een goede voorbereiding is goud waard. Bovenstaande tips kunnen je alvast goed op weg helpen!